Nye indlæg

Høsten i hus

09-09-2013 22:07
Efter en lang periode hvor der har stået "travlt" på de fleste dages program er høsten nu endelig i hus.
Det er egentlig ved at være et par uger siden kornhøsten kom godt  i hus, men igår kunne vi sætte et endeligt flueben da også hestebønnerne blev høstet.
 
 
Høsten 2013 er forløbet ret ukompliceret rent vejrmæssigt. Der har ikke været store udfordringer og bløde marker eller for den sags skyld bløde stængler på planter. Alt har været fint modent og let at høste.
Desværre har udbytterne skuffet lidt i år. Vi tror det kan skyldes at en del af hveden er blevet sået meget sent og derfor haft ringe betingelser. De marker som er sået i september 2012 har været OK, men ikke med praleværdige udbytter. Desværre såede vi en del hvede hen i sidste del af oktober, hvilket har kostet på det gennemsnitlige udbyttetal.
 
Rapsen har, efter et par år med ringe etableringsmulighed, endelig stået fint hele året og skuffede heller ikke i høsten.
 
 
Der var også tid til at holde hvil når aftensmaden blev serveret i marken i bedste stil og med en fantastisk udsigt over lillehav og Kegnæs.
 
Som sagt høstede vi hestebønnerne igår. Vi troede det ville blive let at høste dem, men desværre var selve stænglen ikke ordenlig visnet og mejetærskeren havde derfor besvær med at få et ordenligt flow i skærebordet. Vi besluttede os dog for at fortsætte da den kommende tids vejrmelding så lidt dyster ud. Bønnerne kan godt tage lang tid om at tørre igen efter regn. Bønnerne havde en vandprocent på ca. 15-16% som vi vurderede til at være fint. 
Hvad udbyttet angår er vi vældig tilfredse og kvaliteten er også god. Nu bliver det bare spændende at begynde at fodre slagtesvinene med dem, senere på året.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Tandsgård | Tandsgårdvej 6 og 7, 6470 Tandslet - DK | tandsgaard@outlook.com